понедельник, 7 мая 2012 г.

А може, соску дитині взагалі не давати?

Я вагітна. Зараз читаю багато різних книг для батьків, журналів, і ось яке питання ви­никло: якщо потім так складно утримувати дитину від соски, то, може, її взагалі не дава­ти?
Тобто, з самого народження просто не пропонува­ти дитині соску, щоб вона навіть не знала, що це таке, і тоді проблем не буде?
Цікаве питання. Адже якщо від народження привчити дитину до соски, то, з одного боку, її потім буде складно відучити від неї.
Крім того, у дитини може зіпсуватися прикус. А як­що позбавити дитину цієї «радості», то цей самий смоктальний рефлекс нікуди не дінеться, і малюк буде смоктати що-небудь інше: палець, іграшку, кінчик сорочечки. Як вчинити правильно?
У малюків смоктальний рефлекс дуже розвинений, особливо в перші три-чотири місяці після народ­ження. Навіть перебуваючи в животі у матері, во­ни вже смокчуть пальчик. Тому, тільки народив­шись, карапуз вже шукає мамині груди і відразу починає смоктати. Але за час годування дитина часто не встигає повністю задовольнити свою по­требу в ссанні. І якщо ви помічаєте, що малюк все-таки постійно шукає, що б йому посмоктати, тоді вже краще запропонуйте йому соску. В сім'ях моїх знайомих, де батьки свідомо відмовилися від соски, ситуації виникли такі: одна дитина смокта­ла все, що потрапляло до рук, а в віці півроку за­хопилася власним пальцем.
Інший малюк вів себе абсолютно спокійно, палець не смоктав, іграшки теж, але при цьому отримував стільки маминих грудей, скільки йому хотілося. У третій родині син сам відмовився від соски. Батьки дуже довго намагалися привчити його до заспокійливих засобів, але все було марно, малюк випльовував соски і не хотів смоктати. Як з'ясува­лося пізніше, у малюка були проблеми з носовим диханням і соска просто заважала йому дихати. Тобто, нехай малюк сам вибере - смоктати йому соску чи ні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий